woensdag 25 februari 2015

Connexxion... Beyond teambuilding!

"Waarom hardlopen met management en werkvloer samen zo bijzonder is!"

Vroeger (...rond 1995) was de term "management bij walking around" helemaal hot. Maar wat doen bedrijven hier feitelijk mee? En is het nog mogelijk voor managers om dit überhaupt waar te maken met de organisatiestructuren die je momenteel in veel bedrijven ziet?

Vaak hoor ik van medewerkers binnen grote bedrijven dat het in "de goede oude tijd" beter was. Er was meer broederschap en verbinding tussen iedereen, teams waren kleiner, men kende elkaar en deelde meer. Dit is volgens velen momenteel een gemis. Door de reorganisaties en het samenvoegen van teams is het maken van connectie veel moeilijk geworden. Tussen medewerkers op de werkvloer, maar al helemaal tussen medewerkers en kantoorpersoneel is de verbinding vaak ver te zoeken.

Zonde, want er zit veel kennis bij de werkvloer. Zij zijn vaak de ogen en oren van het bedrijf. Elkaar niet kennen en dus ook niet met elkaar praten is dus doodzonde, een "waste", zoals ze het in management termen noemen.

"Banish waste and create wealth (and health) in your organisation"

Het bedrijf dat mij heeft ingeschakeld, Connexxion, wil daar verandering in brengen. Waarde toevoegen door de verbinding te maken. Elkaar kennen = elkaar begrijpen = acceptatie voor verschillen = iets voor elkaar over hebben = het goed willen doen want het wordt gewaardeerd. Zodat iedereen trots is om voor zijn bedrijf te werken, hoe mooi is dat!

In beweging komen, successen boeken zodat vermoeidheidsklachten en somberheid verdwijnen (runningtherapie). Een aantal medewerkers binnen Connexxion had er al kennis mee gemaakt en resultaten mee geboekt. Maar nu gaan ze nog een stapje verder. Met het nieuwe management werd het verfrissende idee omarmd om in groepsverband te gaan lopen en vanaf jan 2015 lopen management/kantoor en werkvloer samen hard.

Sport verbindt, sport is emotie, sport maakt los, sport maakt enthousiast, sport verbroedert zelfs. Een simpele en meer dan doeltreffende manier om het begrip, de acceptatie en dus de communicatie tussen werkvloer en management te optimaliseren met High Performing Teams als resultaat.
           

Geen opmerkingen:

Een reactie posten